AdamPiekarz
poniedziałek, 4 stycznia 2016

chleb orkiszowo gryczany i autoliza

›
Metoda prowadzenia ciasta : autoliza + zimna fermentacja ciasta Składniki : 400g mąka orkiszowa jasna typ 700  100g mąka gryczana...
11 komentarzy:
poniedziałek, 1 czerwca 2015

chia bułki orkiszowe

›
Składniki :    535g mąka orkiszowa typ 700    20g chia (szałwia hiszpańska)    25g naturalny słód jęczmienny    9g sól    3g droż...
8 komentarzy:
niedziela, 28 grudnia 2014

chleb polski lata 70-90

›
Składniki : 50g zakwas żytni o wydajności 200% 255-275ml woda 8g sól 10g drożdże świeże lub 3g drożdże suche 300g mąka pszenna t...
37 komentarzy:
poniedziałek, 30 czerwca 2014

chleb lubelski

›
Składniki : 20g zakwas żytni (zaczątek) 720g mąka żytnia typ 580 11g sól 355g woda                      Jeszcze w latach ...
23 komentarze:
czwartek, 19 czerwca 2014

chleb zytnio orkiszowy z ziarnami

›
Składniki : 100g zakwas żytni (wydajność 200%) 280ml woda do ciasta 120ml woda do namaczanki 150g mąka żytnia razowa typ 2000 100...
11 komentarzy:
poniedziałek, 9 czerwca 2014

chleb żytnio pszenny z siemieniem lnianym

›
Składniki : 110g dokarmiony zakwas żytni aktywny ( wydajność 200% ) 245g mąka żytnia sitkowa typ 1400 200g mąka pszenna chlebowa t...
19 komentarzy:
poniedziałek, 24 marca 2014

bułki z ciecierzycy z sezamem i czarnuszką

›
    Składniki :     400g mąka pszenna typ 500      100g mąka z ciecierzycy     3g drożdże instant     8g sól     20g oliwa z oli...
7 komentarzy:
›
Strona główna
Wyświetl wersję na komputer

O mnie

Adam Piekarz
Nie dla mnie lecz dla Was ten blog, podzielić się wiedzą nie tylko z teorii ale przede wszystkim z doświadczenia , po co - żeby ten smak ocalić od zapomnienia. Wszystkie zdjęcia są chronione prawem autorskim .
Wyświetl mój pełny profil
Obsługiwane przez usługę Blogger.